RUGPIJN

Oorzaak rugpijn


Net als bij de andere pijnen is het ook voor rugpijn mogelijk om medicatie
De voornaamste oorzaak voor het ontstaan is overbelasting van de rug, deze overbelasting kan bijvoorbeeld ontstaan door overmatig en te regelmatig sporten, het maken van een verkeerde beweging en het verrichten van zware arbeid waaronder zwaar tilwerk. Iedereen zal het begrip ‘het schiet me in de rug’ kennen, dit betekend dat door het uitvoeren van zwaar tilwerk de rug wordt overbelast waardoor er zware rugpijn ontstaat. Rugpijn behoort tot een van de pijnen die lang aan kunnen houden.

Als je de rug erg hebt overbelast kan het voorkomen dat je enkele weken geen werkzaamheden meer kunt verrichten en dat je de pijn enkele maanden blijft houden. Rugpijn kan ook ontstaan door een verkeerde loophouding, bij het lopen moet je namelijk letten op een goede houding. Ook mensen die erg lang zijn hebben vaak last van rugpijn doordat deze een verkeerde loophouding hebben. Rugpijn kan ook ontstaan door een verkeerde houding tijdens het slapen, de spieren in de rug kunnen hierdoor onder druk liggen waardoor je de volgende dag last hebt.
rugpijn
Net zoals bij de andere vormen van pijn bestaat er ook chronische pijn. Chronische rugpijn betekend dat je gedurende je hele leven of een grote periode in je leven op zeer regelmatige basis last hebt. Als een kind last heeft van chronische rugpijn is het mogelijk dat deze hier in de loop van zijn of haar leven uitgroeit.

Behandeling rugpijn

te nemen om de pijn te onderdrukken. De meeste mensen kiezen er echter voor om bij het hebben van rugpijn voldoende rust te nemen waardoor de rugpijn vanzelf wegtrekt. Het is algemeen bekend dat rugpijn eerder weggaat als je rust neemt, je belast in die periode de rug namelijk niet waardoor het kan herstellen. Als je ondanks de pijn toch doorgaat met het uitvoeren van de werkzaamheden kan dit voor blijvende schade aan de rug zorgen, het nemen van rust is daarom uiterst belangrijk!

Zie ook:

Artrose